Як отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію?

3 года назад 0

Свідоцтво про вакцинацію – документ про зроблені щеплення, який відповідає міжнародним медико-санітарним нормам, затвердженим ВООЗ у 2005 році. У такі свідоцтва вносяться дані про щеплення проти грипу, поліомієліту, кору та інших інфекційних захворювань, зокрема і COVID-19.

Особи, які щепилися двома дозами вакцини проти COVID-19, за потреби можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Таке свідоцтво можна отримати тільки в паперовій формі одразу після щеплення другою дозою вакцини, в будь-якому медичному закладі, підключеному до електронної системи охорони здоров’я, зокрема і в сімейного лікаря.

Міжнародне свідоцтво про вакцинацію заповнюється українською, а також англійською або французькою мовами. Термін дії свідоцтва – один рік із можливістю продовження. В Україні отримати таке свідоцтво можуть громадяни, які повністю прищепилися проти COVID-19 вакцинами, схваленими Всесвітньою організацією охорони здоров’я. У нас в країні це: Pfizer, Moderna, CoronaVac і AstraZeneca декількох виробників.

В Україні працює інформаційний сайт: covid19.gov.ua  та національний контакт-центр МОЗ з питань COVID-19: 0 800 60 20 19, де ви зможете отримати необхідну інформацію.

Анатолій НІКОЛАЄВ.