Інфекційне відділення у Великолепетиській лікарні вирішили відновити

3 года назад 0

Місцева влада планує, що воно працюватиме щонайменше до покращення епідемічної ситуації.

Відновити роботу інфекційного відділення в місцевій лікарні вирішила Великолепетиська селищна рада Каховського району. Таке рішення прийняли на її позачерговій сесії 13 жовтня.

За словами селищного голови Максима Колокота, це вдалося зробити завдяки ініціативі місцевих депутатів — Руслана Узбека, Івана Бугая, Миколи Колокота і Андрія Страха, які виявили бажання надати фінансову допомогу на роботу інфекційного відділення у сумі 400 тис. грн.

— Відділення ми нещодавно вимушено закрили через відсутність у місцевому бюджеті коштів на його утримання. Питання це дуже болюче для нас усіх. Для декого це стало навіть приводом попіаритися у соцмережах. Але ці люди жодним словом не згадали, за що ж фінансувати роботу відділення. Тому я щиро вдячний депутатам, які підставили своє плече. В період карантину це неоціненна підтримка для громади, — сказав Максим Колокот.

Селищний голова уточнив, що забезпечити роботу інфекційного відділення у Великій Лепетисі планують щонайменше до покращення епідеміологічної ситуації.

Нагадаємо, що відділення зупинило свою роботу з 13 вересня. Основною причиною цього Максим Колокот назвав його збитковість для громади, оскільки інфекційка не фінансується Національною службою здоров’я України. Загалом на селищну лікарню до кінця 2021 року не вистачало на виплату зарплати медикам 2,8 млн грн. Максимум, що змогла виділити селищна рада — 1 млн грн.

Новину про закриття інфекційного відділення Великолепетиської лікарні критично сприйняли в департаменті здоров’я Херсонської облдержадміністрації.

Олег БАТУРІН.