У райони Херсонщини передано автомобілі швидкої допомоги та апарати ШВЛ

3 года назад 0

Голова Херсонської облдержадміністрації Сергій Козир продовжує робочі візити до районів Херсонщини. Сьогодні очільник області перебував у Бериславському районі. Зокрема, Сергій Козир відвідав Нововоронцовську, Великоолександрівську та Борозенську територіальні громади, де ознайомився із роботою медичних закладів.

Розпочав свій візит із зустрічі з колективом Нововоронцовської підстанції екстренної (швидкої) медичної допомоги. На території її обслуговування розташоване одне селище міського типу та 18 сільських населених пунктів із населенням понад 21 тисячу осіб. Щодня працівники фельдшерської бригади здійснюють до 5 викликів на добу. Аби полегшити роботу медиків та створити комфортні умови пацієнтам Сергій Козир вручив їм ключі від нового автомобіля швидкої допомоги, класу «В», а до лікарні – апарат ШВЛ Vsmart VFS 410, що дозволить покращити якість надання медичної допомоги хворим, які потребують кисневої підтримки.

«З перших днів перебування на посаді я наголошував – системі охорони здоров’я команда облдержадміністрації буде приділяти особливу увагу. У цьому році на території Бериславського району, зокрема у Калинівській, Білокриницькій, Архангельській територіальних громадах були відкриті нові амбулаторії. У Бериславській ЦРЛ в рамках програми «Велике будівництво» відбулася реконструкція приймального відділення. Тож запевняю, працювати у цьому напрямку будемо і далі. Маю надію, що новий автомобіль полегшить роботу медикам та допоможе врятувати не одне життя», – наголосив Сергій Козир.

Ключі від подібного автомобіля «швидкої» допомоги голова облдержадміністрації передав і до Великоолександрівської підстанції екстреної медичної допомоги. На підстанції працює 4 фельдшерських бригади, які обслуговують майже 25 тисяч жителів громади. Великоолександрівська лікарня  також отримала апарат ШВЛ Vsmart VFS 410.

Також під час візиту до Бериславського району Сергій Козир ознайомився із роботою Борозенського пункту постійного базування екстреної (швидкої) медичної допомоги. На території громади пункт працює з 2013 року та оснащений 1 санітарним автомобілем. Лише за минулий рік фельдшерська бригада виконала майже 700 виїздів. Медики зазначають, це визначна подія для людей, адже швидка допомога повинна працювати в оперативних умовах, щоб медики могли вчасно дістатись до тих, хто її потребує. У тому числі хворим на COVID-19, яких відправлятимуть на госпіталізацію до Бериславської центральної районної лікарні.

Нагадаємо, у квітні цього року 6 сучасних санітарних автомобілів класу С «FIAT DUCATO» вже отримали підрозділи Херсонського обласного територіального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Зараз в області 123 автомобілі швидкої допомоги. Оновлювати автопарк будуть й надалі.

Пресслужба Херсонської обласної державної адміністрації