4 тис. малюнків кульковою ручкою зібрали у галереї «Карась»

7 лет назад 0

22 грудня у…

"На малюнки кульковою ручкою ми підняли цунамі. Коли започаткували цей проект, на нашу адресу надійшли 500 малюнків. Цьогоріч їх кількість перевалила за 3 тисячі. Впродовж 10 років перед новорічними святами на адресу галереї надходять купи листів з малюнками. Працівники "Нової пошти" жартують: "Нам треба у вас відкривати відділення", — сказав кореспонденту Gazeta.ua директор галереї Євген Карась.

"За 10 років ми зібрали більш як 4 тисячі малюнків кульковою ручкою. Передав би їх у власність міста, якби тут знайшли приміщення площею під 300 квадратних метрів", — додав він.

На експозиції показують малюнки за 10 років. Багато робіт із текстами. На одній під великим червоним хрестом написано: "Мужчина, это не инсталляция, это медпункт. Заходите", на другій — "При наличии удостоверения союза художников – скидка 50% на сахарную вату".

"Цього року пішла вивчати автосправу. На одній з лекцій викладач розказував про те, як накладати пов'язку на відкритий орган – серце. Мене це вразило, адже на практиці зробити це нереально. На аркуш ручкою перемалювала конспект із того заняття. Його показують на виставці", — поділилася художниця Алевтина Кахідзе.

"Беру участь у цьому проекті від початку. Першого разу намалювала речі, які бачила у вітринах магазинів, але не могла дозолити собі їх придбати: туфлі за 547 гривень і годинник за 78 тисяч. Коли малювала, уявляла, що отримала ці речі. Після того бажання отримати їх у власність зникало", — додала вона.

Виставка працюватиме до 13 січня 2017-го. Вхід безкоштовний.