Андріївські вечорниці ЛітTERRи

4 года назад 0

На фото господиня літературної кав'ярні ЛітTERRA Юлія Майстренко та поет Анатолій Кичинський

Вечір п’ятниці 13-го пройшов якось зовсім без жахів — навпаки, він був дуже теплим і затишним.

IV Південний фестиваль читання і книги «Книжковий Миколай» вдень відкрився (нагадуємо, цьогоріч він оселився на Фабриці), а увечері висадив свій творчий десант у молодіжній літературній кав'ярні ЛітTERRA, яка «живе» у Херсонській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Б.Лавреньова. Було багатолюдно і, як завжди, весело, атмосферно та цікаво.

Говорили про вечорниці, бо ж, як і обіцяли, зібралися на Андрія, музикували, читали вірші та навіть пародії, сипали експромтами, обмінювалися подарунками, грали в ігри, пили каву La Semeuse від кав’ярні «Дон Марко», читали книжку до кави та багато спілкувалися.

Гурт «Лелітки»: Марічка Васько (Червоноград), Зоряна Кіндратишин (Стрий), Ольга Романишин (Львів) Марія Пак (Стрий), Ольга Береза (Новий Розділ)

«Візитівки» від завсідників літературної кав'ярні та гостей фестивалю цього разу були виключно поетичними, але дуже короткими — лише один вірш. А от «Лелітки» читали п’ять — бо їх самих п’ятеро. І що цікаве, поєдналися дівчата з різних міст рівно рік тому в Херсоні на минулорічному «Книжковому Миколаї». Виявилося, разом і творити цікавіше.

Не обійшлося без традиційних забав — звісно, андріївських: кусали «калиту». Правда, вільних хлопців було замало, за всіх віддувався письменник Віктор Янкевич. Але ж який спритний парубок! Як швидко вкусив! Ну зовсім не подумав про те, що глядачі чекали на довге шоу 

Розпочалась зустріч дуже лірично ніжним співом Maria Gaur, була дружньою та веселою, а от закінчилася потужно, ритмічно та патріотично. Поетично-музичний подарунок поєднав не тільки виконавців двох музичних колективів (Артем Мельниченко з гурту НЕФЕНШУЙ та Александр Линьков з гурту LINROCK), а й усіх присутніх: взялися за руки, навіть свічки на столах запалили.

А от поворожити так і не встигли — поїхали на основну фестивальну локацію, щоб продовжити знайомство і завершити заплановане.

  •  

View the embedded image gallery online at:
http://vgoru.org/index.php/kultura/item/48323-andriivski-vechornytsi-litterry#sigProId49b40f8f7e