Держкіно зніме нові воєнні фільми

7 лет назад 0

Державне агентство України…

Також Держкіно уклало контракт із компанією "Ідас-Філм" про надання державної фінансової підтримки проекту "Кіборги".

Про це повідомляє прес-служба Держкіно на сторінці у Facebook.

Кінопроект повнометражного ігрового фільму "Залишенець. Чорний ворон" став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно. Автором сценарію фільму є Андрій Кокотюха, режисер – Олег Туранський, продюсери – Олександр Ткаченко, Олена Васільєва, Марина Городецька та Вікторія Забулонська.

Стрічка є екранізацією однойменного історичного роману українського письменника Василя Шкляра, в основу якого покладені історичні документи, зокрема, із розсекречених архівів КДБ.

Холодноярський отаман Чорний Ворон повертається в рідні краї, аби підняти народ на повстання проти влади більшовиків, але люди втомилися від війни та спокушені амністією, тому Чорний Ворон уже не має підтримки мас. Український уряд у вигнанні теж закликає припинити боротися. Чорний Ворон отримує шанс виїхати з України разом із коханою жінкою, але він відмовляється від спокійного життя заради продовження боротьби.

Загальна вартість фільму — 23,7 млн грн.

Повнометражний фільм "Кіборги" став одним із переможців 8-го конкурсного відбору Держкіно. Сценарій написала Наталя Ворожбит.

Це драма про легендарних "кіборгів", які боронять цілісність і незалежність нашої держави на Сході України. Фільм розповість історію одного бойового розрахунку протягом кількох тижнів у вересні 2014-го. Добровольча група військових вперше приїжджає у Донецький аеропорт, який вже понад чотири місяці утримуються в умовах постійної війни.

"Держава профінансує проект майже на 24 млн грн. Загальна вартість виробництва фільму — близько 48 млн грн", — йдеться у повідомленні.