Херсонців запрошують на фестиваль

6 лет назад 0

3 грудня 2017 13:00 в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олеся Гончара відбудеться відкриття 5-го щорічного фестивалю «Таврійський тиждень мистецтв / Zабалка -2017».

Tavria Art Week  — це короткий огляд херсонського культурного життя і подій року в розділах візуального мистецтва, декоративно-прикладного мистецтва, дизайну, кіно, літератури, медіа-арту, музики, реклами, танцю, театру, телебачення, радіо, шоу.

Цей культурологічний проект вперше відбувся у 2013 році завдяки підтримки управління культури Херсонської міської ради.

Метою проекту є як зменшення бар'єрів між таврійським культурним продуктом і його авторами та загальноєвропейським культурним контекстом з одного боку, так і розвиток творчої взаємодії між окремими херсонськими авторами, колективами та організаціями з іншого боку.

Завданням проекту є виявлення і представлення увазі широкої публіки зрізу культурного життя регіону в поточному календарному році, включаючи як визнані досягнення, так і найбільш типові культурні/субкультурні явища.

Поряд із загальними темами, які з року в рік проходять через всі Таврійські тижні мистецтв (це, насамперед, тема скіфської культури), з 2015 року зародилася традиція щорічно вибирати символ року. Символом Zабалки-2015 був чайний кліпер, що нагадував херсонцям про давні вітрильні традиції краю, які знайшли відображення в творчості письменників, художників, музикантів. Символом Zабалки-2016 була дизайнерська парасолька.

Символом Zабалки-2017 став ліхтарик, який несе світло та може бути ше й маяком…

Ліхтар давньогрецького філософа Діогена, з яким він бродив серед білого дня по людних місцях зі словами «Шукаю Людину», став хрестоматійним прикладом ще в античності.

На відкритті Забалки-2017 можна буде разом з Діогеном взяти участь у пошуках цікавої для себе творчої людини серед численних художніх виставок, які розташовані на всіх поверхах бібліотеки.

За традицією в день відкриття учасники фестивалю будуть знайомити зі своїми художніми техніками. Різноманітність майстер-класів зможе залучити від малого до великого — живопис, техніка Ебру, макраме, вишивка і багато-багато іншого на більше ніж 15 майстер-класах.