Херсонців запрошують на майстер-клас «10 кроків до бездоганної української»

6 лет назад 0

23 квітня 2018 г. о  10:00 відбудеться майстер-клас «10 кроків до бездоганної української», який проводиться у рамках проведення тижня «Спілкуймося українською правильно!» у Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олеся Гончара.

Ми дізнаємось: звідки ми родом – Херсона чи Херсону, куди ми подорожуємо – до Алжира чи Алжиру; розберемося з тим, як правильно звертатися до людини, використовуючи кличний відмінок; відчуємо всю красу української мови – не самої красивої, а найкрасивішої; ми будемо рахувати десятками і сотнями, пригадуючи особливості відмінювання числівників; нагадаємо правила правопису прислівника, щоб знати все не як-небудь, а бездоганно; будемо «виполювати» зі своєї мови бур'яни суржику та вчитимемося правильно наголошувати слова; дізнаємося, де знайти корисні поради на щодень про те, як говорити правильно; познайомимося з твори сучасних українських письменників, написаних красивою українською мовою та багато іншого.

Майстер-клас проводить керівник клубу «Дивослово», викладач курсів української мови Лілія Віжічаніна. 

Чекаємо вас у відділі наукової інформації та бібліографії. Група учасників – 10 осіб.

Майстер-класи заплановано на 23-25 квітня, 10:00 та 15:00. Можливе узгодження часу за потреби. Тривалість заходу – 2 години.

При собі обов’язково мати квиток читача ХОУНБ імені Олеся Гончара.

Довідки та попередній запис за телефонами: 32-18-30; 099-31-58-133.