Херсонський художній музей запрошує на нову виставку

6 лет назад 0

В одному з залів Херсонського обласного художнього музею ім. Олексія Шовкуненка відкрилася виставка «Підказки природи», що представляє фотографічні твори, доповнені дерев’яною скульптурою.

Автор робіт — київський фотохудожник Олександр Сліпченко. Народився у 1951р. на Волині, зараз живе в Києві та працює співробітником Музею Революції Гідності. Олександр дивиться на світ з уважністю та інтересом, у візерунках кори та вигинах гілок відмічаючи схожість з рисами обличчя людини чи образами анімалістичного світу. Кожна прогулянка містом та зустріч з природою дарують йому нові знімки, якими автор вперше ділиться з глядачами, представляючи на виставці «Підказки природи». Є серед фотографій і ті, що Олександр зробив у Херсоні — на головному проспекті міста.

Дерев’яна скульптура, представлена у залі, створена народним майстром з різьблення Михайлом Кондратовим. Народився в м. Херсоні у 1945 р. Закінчив музичне училище, деякий час працював в академічному музично-драматичному театрі ім. М.Куліша. Згодом отримавши освіту юриста, став одним з кращих адвокатів Херсона. Технікою різьблення народний майстер почав займатися ще з дитинства, у 80-ті захопився пошуком художніх образів у текстурі деревини. Використовуючи в своїй роботі гілки та коріння дерев різних порід, автор виявляє форму та підкреслює помічений образ.

1 березня о 16:00 відбудеться прес-конференція до виставки «Підказки природи» — запрошуємо подивитись експозицію безкоштовно та поділитись своїми враженнями!