Найстаріше дитяче кафе розважає та займається розвитком дітлахів з усієї Херсонщини

3 года назад 0

Ми продовжуємо серію публікацій, присвячених Дню народження першого в Україні дитячого клубу-кафе «Золотий ключик».

В першому матеріалі ми розповіли про нелегких шлях дитячого кафе починаючи з дня створення й до сьогодні, тож рекомендуємо переглянути.

Вже цілих 38 років «Золотий ключик» збирає у своїх стінах дітлахів не тільки з Херсонщини, а й усієї України. Більш того, навіть мер одного з міст Угорщини оцінив унікальність нашого «Ключика», але про це трохи пізніше.

Щороку дитяче кафе приймає та розважає малечу яскравими програмами, організовує веселі свята та Дні народження, створює міні-табори, проводить екскурсії, вікторини та майстер-класи. Мабуть, кожен маленький житель Херсонщини хоча б раз бував в цьому казковому замку. Та щоб не бути голослівними, ми зібрали відгуки та спогади батьків і викладачів про улюблене кафе.

Інна Лисенко поділилась у фейсбуці враженнями від вечірки до «Дня закоханих»:

«….Результат цієї "вечірки" виявився приголомшливим! Єва дві години розповідала, як вона там натанцювалася, награлася, як було весело і чудово. А ведучі такі веселі і наряди міряли, і медалі давали, і солодощами пригощали….Безліч історій, ніби там цілий день провела, а не пару годин.

Загалом, не знаю як вам це вдається робити такі дивовижні свята!

Дуже дякую! Якщо хтось ще з батьків має сумніви, про те де, як та чи потрібно взагалі, святкувати "День усіх закоханих" то рекомендую все ж, довіритися професіоналам»

  А ось цей дуже теплий відгук від педагогічного колективу Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 50 імені Романа Набєгова, який залишила Галина Кубах:

«Діти — наш найдорожчий скарб, наша надія, гордість і опора.

Від усього педагогічного колективу Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 50 імені Романа Набєгова і від себе особисто висловлюю подяку творчому колективу ДКК «Золотий ключик» за якісну роботу, яку  виконуєте щодня. Ваш високий професіоналізм і серйозний підхід до спільної справи викликають величезну повагу у вчительського та учнівського загалу. Скільки душі і таланту Ви вкладаєте в свою діяльність. Ви вмієте поділитися теплом своєї душі з дітьми, створити їм свято, побачити в їхніх очах вогник добра і віри в казку; вони опиняються в позитивній атмосфері, в якій  знаходяться залюбки. Ви робите надзвичайно корисну справу — збагачуєте кожну дитину новими ідеями, новими відкриттями, новими враженнями. Ваша допомога є необхідною і корисною для шкіл нашого міста.

Завдяки Вашому педагогічному таланту, професіоналізму, компетентності та відданості своїй благородній справі протягом багатьох років, учні нашої школи розкривають свої здібності й таланти.

Дякуємо за Вашу працьовитість, терпіння, індивідуальний підхід і чуйне ставлення до кожної дитини. Бажаємо колективу ДКК «Золотий ключик» стабільності, нових досягнень і процвітання у Вашій справі на благо рідного міста, краю!»

Відгук про свято «Пригоди Амура» від класного керівника 5 класу  ЗЗСО №12:

«Класним керівником я працюю більше 30 років, і знаю, як важко зацікавити сучасних дітей, що весь свій вільний час проводять за відеоіграми.  І тому існує проблема корисного й змістовного відпочинку для дітей після занять.

У місті є заклади, які допомагають організовувати костюмовані свята, але це коштує великих грошей, і не завжди ведучі враховують вікові особливості учнів.

Дитячий клуб-кафе «Золотий ключик» — це дійсно маленька дитяча планета. Великий зелений  парк, оригінальна будівля зразу ж створюють атмосферу свята. Хто хоч один раз відвідав тематичні свята в клубі-кафе, той обов’язково захоче повернутись. Команда фахівців-педагогів, які знаються на дитячій психології та потребах, уміють на високому професійному рівні провести тематичні вечори, розважальні та навчально-ігрові програми.

Незабутнім для учнів 5 класів ЗЗСО № 12 стало свято «Пригоди Амура». Невимушена атмосфера клубу-кафе, веселі ігри, сучасна музика, талановиті й уважні до усіх діточок ведучі допомогли розкритися талантам моїх вихованців. З нетерпінням чекаємо  нових запрошень»

Варто зазначити, що у кафе проводять не тільки дитячі заходи, а й важливі зустрічі на різноманітні соціальні теми.

Викторія Голубаева пише:

«Сегодня прошло прекрасное мероприятие для женщин, были конкурсы, игры, видеопоздравления и многое другое. Огромная благодарность администрации Золотого ключика за гостеприимство и прекрасную атмосферу»

А ось і найцікавіше, наша редакція отримала по-справжньому унікальне фото з книги відгуків  «Золотого ключика» за 1987 рік. Тоді до Херсона завітав мер угорського міста Залаегерсег. Херсон та Залаегерсег вважаються містами- побратимами, звідси й така незвичайна назва вулиці на якій розташований ТРЦ «Фабрика». Відвідуючи Херсон, тодішній мер побував і у «Ключику». Як нам розповіла адміністрація кафе, угорський мер був приємно вражений архітектурою, концепцією та атмосферою дитячого закладу, та й залишив на згадку декілька приємних слів.