Натюрморти, пейзажі та абстракція: у Херсоні відкрилась експозиція «Різдвяний салон»

3 года назад 0

У виставковій залі національної спілки художників у Херсоні відкрилась щорічна святкова експозиція "Різдвяний салон". На ній представлена майже сотня робіт — це переважно живопис та графіка.
 
Натюрморти, пейзажі та абстракція. Різдвяний салон зібрав 47 авторів. У тематиці їх не обмежували. Переважна більшість митців участь у виставці бере щороку, — розповідає голова правління обласної організації Національної спілки художників Олександр Ковач:
 
"Аня Кошуба — завжди приємно бачити її нові роботи. Регулярно бере участь щоразу з новою роботою. Обирає для роботи фактуру, рельєф, тут і колір веде себе інакше, утворюються несподівані приємні кольорові нюанси".  Олександр Ковач знайомить з творчими експериментами художників. Говорить, приємно бачити Світлану Юр'єву з її експериментами, зокрема, з пластиком ПВХ.

Авторка робіт Світлана Юр'єва говорить, що у цій техніці працює кілька місяців:
 
"Техніка така незвична. Ми звикли, що живопис акварельний, а цей — спиртовими чорнилами. Новий для мене матеріал. Він такий дуже неслухняний, але цікавий".
 
Одним з найбільших полотен експозиції є робота Яни Голубятникової. На образ Морри, розповідає мисткиня, надихнула казка. Її героїня — уособлення темноти та порожнечі, яка набула живих рис:
 
"Із пустої одинокої істоти та є живою, теплою. Це відображене у книзі. Мені здається це символ, кожна людина, яка вже не має сили, яка втрачає віру, що вона комусь потрібна, я сама через це проходила, вона повинна мати надію. Може його і не буде того мумій –троля, з тою лампою, але надія на те, що може він зустрінеться, може цю людину перетворити в живу істоту".
 
Виставка "Різдвяний салон" буде відкрита для відвідувачів протягом січня 2021 року.

Суспільне Херсон