Названо 7 українських виконавців, які можуть «вистрілити» у 2020 році

4 года назад 0

Лідер гурту "Паліндром" Степан Бурбан

Пропонуємо добірку семи виконавців, які можуть стрімко стати популярними найближчим часом.

Це і бандуристка Марина Круть, і реп-проєкт Kalush, і сповнена сюрпризів Стасік, і послідовник Кузьми "Скрябіна" Паліндром.

Восени 2019 року тернопільська співачка і бандуристка Марина Круть випустила дуже лагідний мініальбом "Albino", деякі пісні одразу підхопили українські радіостанції. А ще Марина стала фіналісткою першого півфіналу нацвідбору на "Євробачення". У співачки гарне майбутнє, адже своєю музикою, створеною на бандурі, і тендітним голосом вона просто гіпнотизує, повідомляє Молодий буковинець.

Реп-проєкт Kalush , поза сумнівами, стане зіркою українського хіп-хопу. Трійка хлопців випустили усього три треки, але вже зробили приголомшливу репутація. Із реперами з прикарпатського Калуша вже підписав контракт культовий американський лейбл Def Jam Recordings.

Виконавиця Стасік  працює у жанрі фольктроніка. ЇЇ справжнє ім’я – Анастасія Шевченко. Це, мабуть, найбільш непередбачувана українська артистка. Своїм дебютним кліпом на пісню "Ніж" вона показала певну несхожість з іншими українськими аритистами. У третьому кліпі "Колискова для ворога" постала у несподіваному образі матінки-землі, яка потерпає від ворогів. Думаю, що інші кліпи виконавиці будуть не менш провокативними.

Паліндром  – представник жанру лоу-фай-поп зі Львова. Це проєкт учасника хіп-хоп-бенду "Глава 94" Степана Глави. Музикант втомився від хіп-хопу та репу, а відтак самотужки створив один із найкращих альбомів 2019 року під псевдонімом "Паліндром". Музика трохи нагадує раннього Скрябіна, який спочатку наслідував Depeche Mode.

Тернопільський електронний  дует "Творчі" , до складу якого входять саундпродюсер Андрій Гуцуляк та автор пісень і вокаліст Джеффрі Кенні, дебютував ще у 2018 році з танцювальним альбомом The Parts. Але помітили хлопців тільки у вересні 2019 року, коли вийшов стильний кліп на пісню "#не_танцюю". Наразі гурт подався на "Євробачення", а це, безумовно, додасть йому впізнаваності та популярності. До фіналу "Євробачення" через своє новаторство і мінімалізм Tvorchi навряд чи пройдуть, однак складати руки зарано. А отже – усі сподівання на те, що "Євробачення" не розчарує музикантів і додасть бажання працювати надалі – ще більше.

Чернівецька гейм-стрімерка Dobra Divka  випустила свій дебютний альбом ще у 2016 році. Однак у 2019-му вона немов би підкинула дровенят у пічку власної творчості і почала випускати нові цікаві та самобутні треки. У своїй музиці Dobra Divka постійно експериментує. Вона міксує електроніку з хіп-хопом та інді-попом.

Коли гурт Panivalkova розпався, кожна з трьох його учасниць пішла своїм шляхом. Іра Кульшенко майже рік тому потішила прихильників дебютною піснею "Keep Dancing", і спочатку здавалося, що співачка буде освоювати танцювально-мінімалістичний напрямок, однак потім скерувала творчість у напрямку бароко-попу. На початку лютого Іра презентувала свій перший альбом міських романсів "Хто захистить від повені дерева", який звучить дуже сучасно й органічно.