Особлива херсонська поетеса презентує дебютну збірку

6 лет назад 0

Ірина Набойщикова подарує сьогодні гостям презентації своєї першої збірки поетичні — "краплі життєвих істин". З дебютом!

23-річна каховська поетеса Іра Набойщикова тільки починає свій шлях до читача, хоча пише вірші давно. Вона має під 10 000 читачів у соцмережах та на поетичних інтернет-порталах, нещодавно наприкінці 2017 р. вона стала гостею херсонської літературної кав'ярні ЛітТерра, але друковану книгу видає уперше. Звісно ж, не без підтримки благодійників, адже нині шлях художнього слова до широкого загалу непростий.

 
Сьогодні о 16.00 у конференц залі БФ "Мій Дім" відбудеться її перший повноцінний поетичний вечір — щирий та відвертий, як сама авторка. Ірина Набойщикова — дівчина з неймовірною історію життя, з дитинства звикла як і Леся Українка, сподіватися без надії, долати біль та труднощі, йти до світла, як би важко не було. Тому організатори вечора упевнені: її поезія надихне кожного:

*   *   *

Моя душа — распахнутое небо,
Что создано для счастья и любви.
Ребёнок, ищущий краюшки хлеба,
И странница, просящая воды.

Моя душа как раненная птица,
Посланница надежды и добра.
Что высоты полета не боится,
И за него всю жизнь бы отдала.

Моя душа — рыдающая скрипка,
Чей голос еле слышен в тишине.
Когда бывает холодно и зыбко,
Когда бывает очень  грустно мне.

Збірка "Капли жизненных истин" сповнена романтичної, пейзажної, філософської, медитативної і навіть громадянської лірики. Відвертість, мелодійність, простота
Ось що сказала нам про ці вірші постійна читачка Іриних поезій та організаторка сьогоднішньої події Анастасія Варару:

— Її презія торкається струн душі своєю безпосередньою простотою та дитячою щирістю. Я запрошую на вечір усіх прихильників невисокопарної поезії, або просто бажаючих висвітити цю подію та розказати оточуючим про Іру Набойщикову, дівчину, зустріч з якою надихає серце та перевертає мислення.

*   *   *
Лишь сильные духом в живых остаются, 
Срёди безразличия в мире людей. 
В жестоком бою никогда не сдаются, 
За право достичь главной цели своей. 

Слезами и кровью победы даются,
И сразу всего невозможно достичь. 
Но сильные в плен просто так не сдадутся, 
Пытаясь достоинство свято беречь. 

Таким иногда очень трудно бывает, 
Найти своё место под солнцем земным. 
Но сильного духом ничто не сломает… 
И сможем по праву гордиться мы им.

А ось що каже сама Ірина своїм читачам:

— Обращаюсь к вам, дорогие мои читатели! 
Очень рада, что могу делиться с вами своими стихами, которые помогают мне жить и бороться со сложностями. Если таким простым словом можно назвать пребывание в инвалидном кресле с первых дней жизни.
Стихи – это мои верные друзья, которым я доверяю все свои мысли и желания. Стихи – это моя радость, и утешение, и ободрение. Через них я часто говорю с Богом, Который всегда рядом, и облегчает мою боль, и помогает в самые трудные минуты. Я благодарна Ему за талант, данный мне. Талант писать стихи, ведь без них моя жизнь лишилась бы цели и смысла…
Да, я не преувеличиваю, потому что живу стихами. Поэзия – хороший способ делиться своими переживаниями
с другими людьми, приобретая жизненный опыт и мудрость,  которым нельзя научиться даже у самых образованных учёных земли. 
Их нам может дать только сама жизнь! Жизнь с Богом, — 
Ирина Набойщикова

Любите поезію і не знаєте, як провести цей лютневий вечір? На 16.00 у Херсон, на вул. Порт-Елеваторна, 1 у приміщенні Благодійного Фонду "Мій дім" сьогодні звучатиме щира лірика Іри Набойщикової.