В Житомирському музеї космонавтики продемонстрували симулятор зорельота

4 года назад 0

Житомирський музей космонавтики імені Сергія Корольова сьогодні вперше виставив унікальний симулятор космічного корабля.

Як передає кореспондент УНІАН, придбаний за 1 мільйон гривень тренажер виставили в рамках відзначення в області дня народження відомого конструктора космічних кораблів Сергія Корольова, повідомляє УНІАН.

Святкові заходи з цієї нагоди пройшли у центрі міста, а потім продовжилися біля Музею космонавтики імені Корольова. Тут учасники святкування поклали квіти до меморіального погруддя вченого. Урочистості відбулися за участі роти почесної варти та військового оркестру. Охочі оглянули тематичні виставки та презентації нових експозиційних комплексів у музеї, а також переглянули художній фільм "Незламні".

"Проект симулятора пілотованого космічного корабля для нашого музею, про який так багато говорили, писали, сьогодні презентовано і його тепер можуть побачити всі бажаючі", — розповіли УНІАН працівники музею.

Вони додали також, що цей зореліт є унікальним. Його куплено за 1 млн грн у компанії "Лінкстар".

"Подібного в Україні ще не створювали. Наш зореліт — не іграшка чи дитяча забавка, адже над ним працювали справжні знавці своєї справи", — розповів розробник проекту, головний конструктор "Лінкстар" Євген Корольов.

Раніше, додав він, аналогічні тренажери використовувалися лише для підготовки професійних авіапілотів.