В Нідерландах презентували український документальний фільм «Невидимий батальйон»

4 года назад 0

Команда Посольства України в Королівстві Нідерландів організували захід до Дня Волонтера для української громади в Нідерландах.

Про це повідомляє Український погляд.

В програмі заходу перегляд документального фільму «Невидимий батальйон» трьох українських режисерів: Ірини Цилик, Світлани Ліщинської та Аліни Горлової. Фільм складається з шести історій жінок військових. Основні герої фільму відрізняються своїм життєвим досвідом, віком, військовими та цивільними професіями, але всіх їх об’єднала ця війна, а їхні історії створюють панорамну картину становища жінки у Збройних Силах.

Історія «Невидимого батальйону» почалася у 2015 році з соціального дослідження, потім перетворилась на фотопроект і наразі отримала форму документального фільму.

Метою кінопроекту «Невидимий батальйон» є задокументувати війну в Україні, яка триває вже шостий рік, показати, як воюють жінки на прикладі реальних людей, які знають, що таке обстріли, передова, бій, а у більш широкому плані – продемонструвати, як в Україні відбувається робота зі зміни гендерних стереотипів у суспільстві, щоб сектор безпеки і оборони формувався за принципом професіоналізму і патріотизму, а не на основі гендерних стереотипів. Після екранізації відбулася дискусія з Героями.

По завершенні відбулася церемонія нагородження Надзвичайним і Повноважним Послом України в Королівстві Нідерландів волонтерів української громади в Нідерландах, які працювали вже на протязі років в тому чи іншому напрямку волонтерського руху.