У Великій Британії вийде книжка з подяками медикам від знаменитостей

4 года назад 0

До книжки увійдуть листи таких зірок, як Пол Маккартні, Емілія Кларк, Стівен Фрай, Емма Томпсон та багатьох інших.

Про це повідомляє litakcent.com з посиланням на theguardian.com.

Книжка, присвячена роботі Національна служба охорони здоров’я Великобританії, вийде на початку липня. Це – збірка листів з подякою медикам від найвідоміших людей Великої Британії – акторів, телеведучих, спортсменів, письменників та журналістів. Ії назва – Dear NHS: 100 Stories to Say Thank You (Дорога Національна служба охорони здоров’я: 100 історій, щоб сказати вам дякую).

Ідея такої книжки подяк виникла в Адама Кея, лікаря, який став письменником і стендап-коміком. Його дебютна книжка «Буде боляче»( українською вийшла у видавництві Vivаt – ред. ) очолювала хіт-паради бестселерів не лише у Великій Британії, а й в інших країнах.

Адам вирішив упорядкувати збірку вдячних листів до медиків і звернувся до відомих людей країни. Лише за тиждень йому вдалося зібрати сотню таких листів-історій. Серед тих, хто одразу ж відгукнувся на ідею і надіслав свою історію про медиків та слова подяки і підтримки для них, – музикант Пол Маккартні, акторка Емілія Кларк, письменники та письменниці Лі Чайлд, Жаклін Вілсон, Е.Л. Джеймс та Джиллі Купер, актор, письменник та телеведучий Стівен Фрай, британський комедійний актор, сценарист та письменник, один з шести учасників комік-групи «Монті Пайтон» Майкл Пейлін, театральна та кіноакторка Емма Томпсон, актор і комік Пітер Кей, телеведучі Грем Нортон та Емілі Мейтліс, актриса і фотомодель Джоанна Ламлі, футболіст Пітер Крауч, паралімпійська спортсменка Танні Грей-Томпсон та інші.

Кожен з них написав особисту історію про те, як медики з Національної служби охорони здоров’я змінили їхнє життя.

Усі кошти, отримані за продаж книжки, будуть спрямовані на благодійність.

«Кожен із нас так багато зобов’язаний Національній службі охорони здоров’я. Вона – наше найбільше досягнення як нації, –  розповідає Адам Кей, – Оскільки цей проект був задуманий ледь тиждень тому, мене здивувала така кількість людей, які поділилися своїми дивовижними історіями. Я сподіваюся, що книжці та грошам, які вона назбирає на благодійність, якимось чином вдасться подякувати героям, які щодня ставлять наше життя  вище за власне».