Україна вперше матиме окремий стенд на книжковому ярмарку в Абу Дабі

6 лет назад 0

Цього року Україна вперше буде представлена окремим стендом на найбільшому в арабському світі книжковому ярмарку Abu Dhabi International Book Fair (ADIBF)

Ярмарок пройде 25 квітня – 1 травня під патронатом Спадкоємного принца Абу Дабі М. Аль Нагаяна та за організації Управління туризму та культури Абу Дабі.

Про це повідомляє Міністерство культури.

У відомстві нагадали, що у грудні минулого року Україна також вперше брала участь у книжковій виставці на Близькому Сході – Бейрутському міжнародному арабському книжковому ярмарку. Зазначається, що одним із позитивних результатів такої участі став запропонований Асоціацією арабських видавців безкоштовний стенд на книжковому ярмарку в Абу Дабі.

«Участь у такому заході є унікальним шансом для України започаткувати співробітництво з арабськими видавцями, знайти нові ринки для просування української культури і встановити зв’язки з місцевою українською громадою. Адміністратором стенду з українського боку на ADIBF виступає Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів» , – повідомили в міністерстві.

Своїх представників на ADIBF відправляють п’ять видавництв: «Дуліби», «Нора-Друк», «Елвік», «Ранок» та «Видавництво Анетти Антоненко». Крвім цього, деякі видавництва нададуть книжки для представлення на стенді.

У програмі виставки запланована презентація арабомовного видання поетичної збірки  Івана Франка «Зів’яле листя» (за участю перекладача Імадеддіна Раеф), представлення видання арабською мовою перекладу «Бейрутських оповідань»  Агатангела Кримського  та автограф-сесія  Марини Гримич  з її новим романом на близькосхідну тему «Ажнабія на червоній машині».

Також у програмі української делегації заплановані зустрічі українських та арабських видавців з питань співробітництва у галузі книговидання.

На українському стенді будуть розповсюджуватися презентаційні матеріали щодо туристичного потенціалу України, зокрема путівники по Києву та пропозиції від компанії «Чорнобиль-Тур».

Український стенд буде розташований під номером 11D29.

Книжковий ярмарок в Абу Дабі вперше було організовано 1981 року як Ісламський книжковий ярмарок, а в 1986 році він перетворився на  Міжнародний книжковий ярмарок Абу Дабі . ADIBF є спільною ініціативою Управління туризму та культури Абу Дабі та Франкфуртського книжкового ярмарку. З 1993 року захід проводиться в Національному виставковому центрі на щорічній основі і виступає платформою для встановлення зв’язків між видавцями, дистриб’юторами, агентами у сфері книговидавництва, а також культурними організаціями та представниками ЗМІ. Цього року у заході візьме участь 1 тис. 320 підприємств із 65 країн світу, які представлятимуть більше 500 тис. одиниць книжкової продукції. Очікується, що захід відвідає близько 300 тис. осіб. Спеціальний гість цього року – Польща.