Український фільм «Алкоголічка» переміг на міжнародному кінофестивалі

7 лет назад 0

10-річній Аліні довелось…21 грудня 2013 року український фільм"Алкоголічка" на міжнародному кінофестивалі в індійському Нью-Делі нагородили як найкращу короткометражку.

Режисерка стрічки Юлія Гонтарук розповідає історію залишеної мамою-алкоголічкою дівчинки. Жінка підробляла стриптизеркою, а потім лишила дитину і зникла. Аліна живе з тіткою, яка змушує її торгувати на базарі рибою. Переконана — в цілому світі її любить тільки лялька. Говорить з нею, спить. Одного разу дівчинка бачить оголошення про набір до дитячого танцювального колективу "Віночок". Для неї — це єдина надія вирватися зі свого сірого життя. Тітка не розуміє такого захоплення. "Чого це ти коси розпустила? Це тобі не бордель. Не підеш завтра на свій балет. Не заслужила", — каже Аліні, коли та повертається зі школи. Але все ж дозволяє їхати з колективом на гастролі. Собі забирає її стипендію за навчання. Але Аліна не полетіла в Італію. Її відправляють додому. Насправді дівчат везли для роботи в нічних клубах. Організаторка цих "гастролей" — колишня повія, пожаліла Аліну.

"Алкоголічка" — соціальна драма. Її персонажів можна щодня побачити в маршрутці чи на базарі. Ця історія сучасна, відбувається тут і зараз, у місті, в якому я живу. В цій країні існує маленька дівчинка, котра мовчить не тому, що хвора або німа, – вона інакша. Не хоче і не може ототожнювати себе з усім навколо", — каже про героїню своєї картини режисерка Юлія Гонтарук.

Знімали стрічку у київському аеропорту "Жуляни" та на Дарницькому ринку.