Аудитори Херсонщини — проти купівлі грейдера

7 лет назад 0

Аудитори Херсонщини попередили у Великокопанівській сільській раді зайве витрачання 2,5 млн грн на закупівлю автогрейдера.

Фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області задля оперативного попередження порушень у сфері публічних закупівель дослідили закупівлю автогрейдера, очікуваною вартістю 2,5 млн грн, який хотіла придбати Великокопанівська сільська рада.

У торгах взяли участь 2 учасники, однак пропозиція переможця торгів не відповідала вимогам тендерної документації і мала би бути відхиленою. Зокрема, ця пропозиція не відповідала технічним вимогам до автогрейдера, викладеним у тендерній документації. Окрім того, переможець торгів не надав копії сертифікату відповідності на товар, аби офіційно підтвердити наявні технічні та якісні характеристики автогрейдера, що є порушенням законодавства у сфері публічних закупівель.

Тендерний комітет Великокопанівської сільської ради визнав виявлені державними аудиторами порушення і вирішив відмінити згадану процедуру закупівлі та провести нову.

Загалом від початку 2017 року фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області за результатами аналізу публічних закупівель (без виходу на об’єкт контролю шляхом запиту документів) попередили порушення у сфері закупівель на загальну суму майже 30 млн грн.

Прес-служба Управління Південного офісу

Держаудитслужби в Херсонській області