Аудитори Херсонщини знають, як зробити Олешківський район багатшим

6 лет назад 0

Херсонські аудитори розробили пропозиції на основі проведеного державного фінансового аудиту виконання місцевих бюджетів Олешківського району за період 01.01.2014 по 31.08.2017. 

Результати фінансового контролю свідчать про факти неефективного витрачання коштів і незалучення всіх можливих резервів для наповнення місцевих бюджетів. 

Фахівці підрахували, що міськрада недоотримала за паркувальні місця для транспортних засобів на території міста Олешки 404,7 тис. грн. Тому Олешківській міській раді запропоновано розробити і затвердити Правила паркування транспортних засобів. 

Крім того, через незастосування ставки орендної плати на ділянки відповідно до їхнього функціоналу місто недоотримало понад 480 тис. грн.

Також із причини неприйняття самоврядними органами орендних ставок для укладання договорів на оренду земель сільгосппризначення бюджети всіх рівнів недоотримали загалом 540 тис. грн.

Як з’ясувалиаудитори, Брилівська селищна рада зазнала збитків на суму понад 1 млн грн через порушення орендарями вимог земельного законодавства.Крім того, аудитори дослідили, що районна лікарня проводила медичні обстеження за заниженими тарифами, які не відповідали обсягам фактично здійснених витрат. Аудитори наголосили на доцільності затвердження Олешківській районній раді нових тарифів на платні медичні огляди. 

Також державні аудитори рекомендували укласти договори на оренду ділянок під приватними об’єктами нерухомості у 14 територіальних громадах (об’єднані територіальні громади, селищні й сільські ради). 

Районній владі аудитори запропонували створити окремий підрозділ для здійснення постійного внутрішнього контролю за використанням бюджетних коштів і комунального майна, зміцнення фінансово-бюджетної дисципліни на території Олешківського району. Аудитори розробили інші конкретні пропозиції для подальшого розгляду органами влади і місцевого самоврядування з метою прийняття відповідних управлінських рішень.

Прес-служба Управління Південного офісу Держаудитслужби в Херсонській області