Бериславський район отримав гарну прибавку до свого бюджету

3 года назад 0

За рахунок вільних залишків минулого року.

Збільшити бюджет Бериславського району на 2021 рік майже на 16,5 млн грн вдалося на сесії райради 17 лютого. Посприяли в цьому вільні залишки, які не використали в минулому році. 

Прибавка ця дуже суттєва, адже 24 грудня райрада затвердила свій річний бюджет загальним обсягом в якихось 220 тисяч гривень. Тож завдяки залишкам тут змогли передбачити виділення коштів на нагальні потреби району.

За словами в. о. начальника фінансового управління Бериславської райдержадміністрації Світлани Сердечної, станом на 1 січня 2021 року невикористані залишки по Бериславському району в його старих межах склали майже 12 млн грн. Залишки від колишнього Великоолександрівського району – 3,4 млн грн., Високопільського – 604 тис. грн., Нововоронцовського району – 430 тис. грн.

2 млн грн з цих коштів вирішили направити на завершення робіт з реконструкції приймального відділення Бериславської центральної районної лікарні. 400 тис грн підуть на придбання квартири лікарю-анестезіологу лікарні у Великій Олександрівці. 50 тис. грн. нададуть Бериславському районному відділу поліції на закупівлю бензину та заміну необхідного обладнання. Решта коштів піде на утримання територіальних центрів соціального обслуговування, забезпечення роботи інших установ та на виплати співробітникам ліквідованих районних рад.

Як зауважив депутат райради В’ячеслав Литвин, виділених 2 млн грн. буде недостатньо для завершення реконструкції приймального відділення ЦРЛ.

— Сподіваюсь, буде знайдене порозуміння з місцевими громадами і це відділення добудують. Бо якщо ми витратимо 2 млн грн. і потім роботи зупиняться, ми отримаємо черговий «довгобуд». Але ж на це відділення ми всі покладаємо великі надії, — сказав він.

Саме за ініціативи В’ячеслава Литвина виділили 400 тис. грн. на придбання квартири лікарю у Великій Олександрівці. Нагадаємо, що це питання обговорювали наприкінці грудня 2020 року, коли керівництво Великоолександрівської РДА виступило з ініціативою виділити 390 тис. грн з районного бюджету на виплату стимулюючих надбавок для своїх посадовців. Тоді Бериславська райрада їм відмовила.

Як повідомляв «Новий день», Бериславська ЦРЛ у розпал пандемії залишилась без приймального відділення єдиною в області. Завершити його реконструкцію мали ще в грудні 2020 року, але через затримку робіт з боку переможця тендеру значна частина коштів повернулася до державного бюджету. Тепер на завершення реконструкції, за словами директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктора Короленка, не вистачає більше 3 млн грн.

Олег БАТУРІН.

Фото автора.