Більшість земельних ділянок в Україні продали за ціною в 31,5 тисяч грн/га

3 года назад 0

Зі старту ринку землі у 54% випадках земельних угод зафіксовані ціни в Реєстрі майнових прав, найчастіше продають за ціною — 31,5 тис. грн/га. Про це під час пресконференція «Два місяці ринку землі — перші результати» розповів керівник Центру досліджень продовольства та землекористування Олег Нів'євський, інформує Kurkul.com.

«Зараз тільки у 54% випадках угод зафіксовані ціни в Реєстрі майнових прав, хоча в законодавстві передбаченя пряма норма фіксації цін на земельні ділянки. Треба працювати, щоб у 100% угод реєструвались ціни», — зауважив експерт.

З його слів, на Хмельниччині та Донеччині реєстрація цін в угодах сягає до 80%, водночас у Луганській, Івано-Франківській та у Закарпатській відсоток реєстрації цін в угодах купівлі-продажу землі — до 30%.

Нагадаємо раніше йшлося, що найдорожче сільгоспземлю продають на Київщині. Так, наразі ціна в  області складає 42,2 тис. грн/га. Також ціновими лідерами по продажу землі є Одещина (39,9 тис. грн/га) та Вінниччина (37 тис. грн/га).

Щодо кількості угод, то вона поступово зростає. Лідерами за укладенням правочинів залишаються незмінними — Київщина, Полтавщина та Сумщина.