Борги Великолепетиського району можуть повісити на Каховську райраду

3 года назад 0

Сума заборгованості — більше 3 млн грн.

Після завершення процедури ліквідації Великолепетиської райради, до її правонаступника — Каховської райради — може перейти й чимала заборгованість. 

— З’ясувалось, що в цьому районі у 2015 році брали позику з державного бюджету. Вона складає більше 3 млн грн. Держава начебто обіцяє списати подібні борги. Але якщо цього не станеться, то ми можемо отримати вказані фінансові зобов’язання своїх попередників, — повідомив голова Каховської райради Валерій Брусенський.

З цієї причини райрада поки не змогла затвердити передавальний акт комісії з реорганізації Великолепетиської райради. Натомість такі рішення 23 березня вона прийняла по Горностаївській, Верхньорогачицькій, Чаплинській та старій Каховській районним радам. Відповідно, всі ці ради припинили своє існування. 

Водночас створена торік у Новій Каховці Каховська райрада досі не може розпоряджатися майном і коштами, які залишилися невикористаними від ліквідованих районів. Пов’язано це зі зволіканням держави щодо створення нової Каховської райдержадміністрації. 

Втім, за словами Валерія Брусенського, найближчим часом ситуація може змінитися: зараз на погодженні у президента України перебуває декілька кандидатів на посаду голови РДА.

Олег БАТУРІН.

Фото автора.