Ціни на Херсонщині повзуть вгору

6 лет назад 0

За повідомленням головного управління статистики в Херсонській області, ціни на споживчому ринку у січні 2018р. порівняно з попереднім місяцем по області зросли на 1,8%, по Україні – на 1,5%.

Так, у січні ціни  на  продукти  харчування  та безалкогольні напої підвищились на 2,9%. Найбільше (на 13,8%) подорожчали овочі. На 7,0-1,1% зросли в ціні фрукти, яловичина, риба та продукти з риби, м’ясо птиці, рис, олія соняшникова, борошно пшеничне, сметана, кисломолочна продукція, масло. Також  на  0,8-0,1%  стали дорожчими макаронні  вироби, хліб,  сир  і  м’який  сир (творог), яйця.

Водночас на 4,8-0,6% подешевшали крупи гречані, свинина, молоко, безалкогольні напої, цукор.

Алкогольні напої, тютюнові вироби зросли в ціні на 1,8%. Одяг і взуття подешевшали на 9,2%, зокрема, вартість взуття зменшилась на 13,2%, одягу – на 6,5%. Підвищення цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,4%, відбулось, перш за все, за рахунок збільшення вартості каналізації та водопостачання (на 2,2% та 2,1% відповідно).

У сфері  охорони  здоров’я ціни (тарифи) зросли на 1,5% внаслідок подорожчання амбулаторних послуг (на 2,9%), фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання (на 1,2%).

Збільшення вартості палива та мастил (на 5,5%) та транспортних послуг (на 1,6%) спричинило підвищення цін у транспортній сфері в цілому на 3,0%.

У сфері зв’язку ціни зросли на 3,0%, що пов’язано з подорожчанням поштових послуг на 25,0% та місцевого телефонного зв’язку на 8,2%.

 

Фото: Римма Бараненко