До учасників фестивалю ХерсОN прийдуть фіскали Херсонщини

7 лет назад 0

Формат зустрічі фіскалів та фестивальнків може будти миролюбним та приязним, якщо учасники заходу ХерсОN цими вихідними торгуватимуть без порушень, з ліцензіями та не забудуть про бюджетні зобовязання.

Спеціалісти управління аудиту Головного управління ДФС у Херсонській області нагадують платникам податків: при оформленні заявок на участь у тимчасових масових заходах суб’єктам господарювання слід враховувати заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв без наявності ліцензії та у невизначених для цього місцях торгівлі.

Під час проведення таких заходів здійснюється виїзна торгівля за межами основного приміщення (магазину, ресторану, кафе, інше) через допоміжні засоби пересувної мережі: спеціального технологічного обладнання розносок, лотків, столиків тощо. При цьому слід пам’ятати: чинним законодавством взагалі заборонено реалізовувати алкогольні напої, в тому числі і пиво під час проведення виїзної торгівлі.

Відповідно до норм чинного законодавства, суб’єкти господарювання до початку ведення господарської діяльності з роздрібного продажу алкогольних напоїв зобов’язані отримати відповідну ліцензію та мати реєстратор розрахункових операцій. 

Варто попередити про таке: за продаж алкогольних напоїв без наявності ліцензії до суб’єкта господарювання – продавця застосовуються фінансові санкції у розмірі від 17000 грн., та адміністративна відповідальність з конфіскацією алкогольних напоїв та торгівельної виручки, отриманої від їх продажу.

За інформацією прес-служби Головного управління ДФС у Херсонській області