Херсонщина показала гарну роботу в напряму залучення сільгоспвиробників до участі в державних програмах – Паливода

6 лет назад 0

За підсумками минулого року херсонські аграрії показали свою активність та зацікавленість щодо участі в державних програмах. Про це зазначив директор Департаменту агропромислового розвитку Олександр Паливода на своїй офіційній сторінці. Він звернув увагу, що все більше і більше аграріїв області виявляють цікавість до участі у державних програмах, а це сприяє економічному зростанню галузі з одного боку, і детінізації аграрного бізнесу – з іншого.

Працівники Департаменту АПР та районних структурних підрозділів показали гарну роботу в напрямку залучення сільгоспвиробників області до програм, які впроваджено Урядом з метою підтримки галузі АПК. Так, у 2017 році 74 херсонських підприємства придбали 124 одиниці техніки та обладнання в рамках програми часткової компенсації вартості вітчизняної сільськогосподарської техніки і отримали відшкодування на суму 9,7 млн грн. – це шостий результат по Україні.

Також Херсонщина стала однією з найактивніших областей по участі в програмі здешевлення кредитів:  36 підприємств агропромислового комплексу області в 2017 році отримали фінансову підтримку від держави, загальним розміром  7,7 млн грн.

Незважаючи на стислий термін реалізації програми підтримки садівництва та виноградарства, кілька херсонських підприємств встигли подати документи і отримати в 2017 році компенсацію витрат у сумі понад 3 млн грн.

Крім того, в межах програми з підтримки галузі тваринництва у 2017 році херсонським тваринникам було частково відшкодовано вартість закуплених для подальшого відтворення телиць, нетелей, корів вітчизняного походження на суму 195 тис. грн. і було повністю виплачено кредиторську заборгованість за будівництво та реконструкцію тваринницьких приміщень на суму понад 16 млн. грн.

«Запрошую херсонських сільгоспвиробників і надалі бути активними та брати участь у програмах державної підтримки. Ще раз нагадую – ви можете звернутись в департамент агропромислового розвитку (http://khoda.gov.ua/departament-agropromislovogo-rozvitku) та до районних підрозділів за роз’ясненнями та консультаціями щодо участі в державних програмах підтримки АПК» — написав Олександр Паливода у соцмережі.