Херсонська влада планує значно економити на освіті

3 года назад 0

Як часто у народних обранців інтереси народу, про які вони так печуться на словах, — опиняються на останньому місці?

На початку березня в приміщенні міської освітянської профспілки зібрали керівників позашкільних установ (спортивні школи, клуби, колишні “будинки піонерів”). Ініціював зустріч депутат міської ради від партії “Нам тут жити”, директор зовсім не найкращої в місті школи №53 радник мера з освітянських питань Олександр Демчук, начебто за дорученням мера.

Зібрали не для того, щоб виділити кошти та поліпшити матеріальну базу, а для того, щоб скоротивши галузь до мінімуму, поповнити міський бюджет. Бачте, освіта “з’їдає” левову його частину. До речі, дуже “широкий” простір для економії: бюджет галузі на 2021 — 1 млрд 705 млн. грн., з них позашкільники, яких 10, складають 81 грн., що складає аж 5%.

Виникають питання:

  • Чи правда, що Мер, який декларував розвиток міста, давав доручення “скоротити на 50% позашкільні установи”, “вивільнити будівлі”, “перевести гуртки на батьківську оплату”?!
  • З якого часу народні обранці почали економити на дитячому розвитку?! А куди поділася турбота про майбутню “еліту” міста?!
  • Будь-хто спитав у містян-платників податків – як вони ставляться до такої економії?!
  • І останнє. Скільки виправних установ треба буде побудувати, готуючись до наслідків такої “реформи”?!

Бо, якщо відповіді на ці питання відсутні, то виходить, що освітянський депутат в купі з профспілкою, замість захисту інтересів дітей та педагогів, забезпечення рівного доступу дітей до позашкільної освіти, віднайшов спосіб “заробити” кошти не турбуючись про нові виробництва, створення робочих місць, викриття злочинних схем, припинення банальних крадіжок з бюджету.