Хто не платить за комуналку

3 года назад 0

Частина громадян України має право не платити за житлово-комунальні послуги. Розмір пільги для учасників бойових дій досягає 100%.

Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна. За її словами, пільгами на послуги ЖКГ користуються 1,8 млн. осіб. Їх розмір становить від 25% до 100% вартості.

«Найбільше, 100%, компенсуємо учасникам бойових дій, учасникам війни», — зазначила міністр, уточнивши, що середній розмір пільги в січні 2021 року становить 1,1 тис. грн.

Друга програма компенсацій — для людей, які не в змозі оплачувати повну вартість комуналки.

«Середній розмір субсидії в січні склав 2,2 тисячі гривень», — сказала Марина Лазебна і додала, що пільги і субсидії отримує кожна третя сім’я — 5 млн. з 15 млн. в Україні.

Нагадаємо, станом на 1 січня 2021 року в Україні житлову субсидію отримували понад 3,1 млн. домогосподарств. Ще майже 1,8 млн. сімей користувалися пільгами при оплаті житлово-комунальних послуг.

Пільговики отримують знижку на сплату житлово-комунальних послуг від 25% до 100% залежно від категорії (особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники бойових дій, учасники війни, чорнобильці, діти війни тощо).

Анатолій НІКОЛАЄВ.