На Арабатській Стрілці готуються до міжнародного інвестиційного форуму

3 года назад 0

На ньому очікують приїзду президента України і прем’єр-міністра України.

10-11 червня на Арабатській Стрілці в Генічеському районі відбудеться перший Міжнародний інвестиційний форум “Південна стратегія розвитку”. Його метою є розбудова та соціально-економічний розвиток тимчасового прикордоння з Автономною республікою Крим та реінтеграція трудових ресурсів і бізнесу.

На форумі очікують президента України Володимира Зеленського і прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. Голова Херсонської облдержадміністрації Сергій Козир встиг назвати цей захід регіональною подією року, що відбудеться під патронатом президента.

На форумі планується представити інвестиційні проєкти для розвитку Херсона, Нової Каховки, Генічеська, Скадовська, Запоріжжя, Мелітополя, Миколаєва, Одеси, Первомайська та Вознесенська.

На заході планується також обговорити тему тимчасової окупації Криму, її ризиків для півдня і шляхи їх мінімізації”.

“Це обговорення організовано спільно з командою “Кримська платформа”, представники якої вже встигли стати надійними порадниками, партнерами та товаришами у непростій справі привернення міжнародної уваги до півдня України, а також у лобіюванні та запуску дієвих механізмів реінтеграції та економічного розвитку степових регіонів”, — повідомили на офіційному сайті Херсонської ОДА.

Загалом організатори анонсують приїзд на форум 168 голів місцевих громад, участь більше 400 гостей та волонтерів.

Олег БАТУРІН.