На “бюджет участі” у Каховці нема грошей

3 года назад 0

Реалізувати відібрані ще торік проєкти обіцяли до кінця 2021 року.

На реалізацію проєктів “бюджету участі”, відібраних ще в 2020 році, нема грошей. Про це повідомив начальник фінансового управління Каховської міськради Олександр Гончаров.

Про долю цих проєктів його спитали під час спільного засідання постійних депутатських комісій міськради 22 липня.

— Їхня доля ніяка. Коштів у місцевому бюджеті немає. Я взагалі не знаю як ми будемо жити далі і виконувати ті ж передбачені видатки на благоустрій. Бо за нашими розрахунками перевиконання загального фонду міського бюджету не буде вище 150 тис. грн, — відповів Олександр Гончаров.

За його словами, скорочення надходжень не в останню чергу пов’язано з переведенням філій підприємств і установ до Нової Каховки. Через те, що народні обранці від партії “Слуга народу” вирішили зробити саме це місто новим центром Каховського району районний відділ поліції, окружна прокуратура і навіть район енергозбуту “Херсонобленерго” переїхали до Нової Каховки. А разом із ними “переїхали” й податки.

— Також усім відома проблема з заводом електрозварювального устаткування, який має борги по зарплаті. Невідомо, чи заплатить він їх. Тож ситуація з бюджетом у нас напружена. А видатки лише збільшуються — на заклади освіти, зарплати, енергоносії, — сказав Олександр Гончаров.

Нагадаємо, що проєкти бюджету участі в Каховці відібрали ще на початку минулої осені. Загалом на їхню реалізацію передбачали виділити 1,5 млн грн. Вони мали піти на встановлення нових спортивних майданчиків, вуличної бібліотеки, облаштування зони відпочинку на території міської лікарні тощо.

Бюджет участі дозволяє будь-якому жителю міста втілити свій проєкт покращення своєї громади за рахунок місцевого бюджету. Вперше у Каховці його реалізували в 2017 році.

Олег БАТУРІН.