На Херсонщині бізнесмен шахраював з дорожнім будівництвом

4 года назад 0

Схему розкрадання бюджетних грошей на будівництві доріг створив херсонський бізнесмен.
Виграючи тендери на виконання цих робіт, він укладав с різними підприємствами в Сумах, Кропивницькому, Обухові, Черкасах, договори про надання послуг з відвантаження та розігріву бітуму, залишків мазуту тощо.
Перевірити постфактум чи надавалися такі послуги, чи ні, дуже важко, і саме цю обставину й використовував власник приватної фірми. Він включав ці роботи в загальну вартість підряду, переказував оплату за них, а потім гроші переводилися в готівку й знімалися з банківських рахунків, зникаючи в невідомому напрямку.
Так, підприємство завищило вартість уже своїх послуг загалом на мільйони. Але потім податкова перевірка виявила, що насправді численні субпідрядники не мали ані техніки, ані кваліфікованих працівників для виконання робіт, за які їм сплачували. І до того ж частина з них була зареєстрована на підставних осіб, зазначають у прес-службі Головного управління ДПС у Херсонській області, АР Крим та Севастополі, пише Голос України.
Тож разом зі штрафами та іншими фінансовими санкціями недобросовісному будівельнику доведеться повернути до державної скарбнички майже п'ятнадцять мільйонів гривень. Рішення фіскалів він намагався оскаржити в суді, та Феміда стала на бік податківців. Тож віддати незароблене бізнесмен таки мусить.