На Херсонщині закінчилася кампанія декларування доходів громадян

7 лет назад 0

У ГУ ДФС області підбили підсумки декларування. До фіскальної служби, як і в минулому році подано 32,7 тисяч декларацій.

Загальна сума заделарованного херсонцями доходу склала 611,6 млн. грн. Найактивнішими і найбагатшими виявилися мешканці Великоолександрівського району. Середній дохід там – 7,4 тис. грн.. А от у Каланчацькому районі – лише на рівні 300 грн.

Статки у понад 1 млн грн. задекларували 40 херсонців. Більшість з них отримала чималі дивіденти зі здачі нерухомого майна, іноземні доходи, спадщина та у вигляді інвестиційного прибутку. Інвестори отримали у минулому році на 1 млн. більше, ніж у позаминулому (12 млн.). Висновок – інвесклімат на Херсонщині поліпшується.Загальна сума задекларованого доходу мільйонерами складає 212,7 млн. грн. 73% мільйонерів проживає у Херсоні. 

Своїм правом на податкову знижку скористалися 930 громадян.

Як повідомила начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління Державної податкової служби в області Олена Грищук , 77% бажаючих декларували податкову знижку на оплату навчання. Решта — на участь у недержавному пенсійному страхуванні, іпотеку, оплату допоміжних репродуктивних технологій, зокрема, штучне запліднення.