Неякісне і нелегальне: таких молокопродуктів на Херсощині більше не буде

6 лет назад 0

Одразу два молокозаводи прикрили фіскали Херсонщини — і бюджет вбегели, і здоров'я спо;ивача? Хотілося б вірити.

Нещодавно в ході проведених заходів працівники оперативного управління Головного управління ДФС у Херсонській області припинили незаконну діяльність двох підпільних цехів по переробці молока в одному з районних центрів області.

Тут винахідливі підприємці організували масову закупівлю молока у громадян. Із закупленої сировини ділки  виготовляли сир та масло вершкове. За виробничі цехи слугували приміщення  колишніх тваринницьких ферм. Питанням дотримання будь-яких санітарно-гігієнічних норм підприємці не переймалися. Відповідно, продукція виготовлялася в умовах антисанітарії. Аби товар мав попит у споживачів його маскували під відому торгову марку. Реалізували молочну продукцію за готівкові кошти на території Херсонської та  інших областей.

 

Слід зазначити, що один із суб’єктів господарювання раніше вже притягувався до адміністративної  відповідальності за аналогічне порушення. Вочевидь, висновків із цього не зробив, адже на момент проведення перевірки бізнесмени не надали оформлені належним чином дозвільні документи.

 

За результатом перевірки працівниками податкової міліції складено два протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення   (Порушення порядку провадження господарської діяльності) .

Обладнання, сировина та готова продукція орієнтовною вартістю 550 тис. грн. вилучені до прийняття рішення по справі.

Прес-служба Головного управління
ДФС у Херсонській області