Нововведення в субсидіях

3 года назад 0

Цього року уряд тричі переглядав програму отримання житлових субсидій. На черзі – ще одне нововведення. 

В Україні розширили програму отримання субсидій, а тому її зможуть мати більше українців. Про це розповіла міністер соцполітики Марина Лазебна.

— Відтепер право на субсидію мають й ті українці, а також їхні родичі, які працюють за кордоном, — повідомила Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України. — Також можна і в тому випадку, якщо в родині хтось доглядає за людиною з інвалідністю. Легше це зробити буде й тим, хто став безробітним. Адже тепер доходи беруться за останній місяць, а не за півроку, як було раніше.

Окрім того, збільшені соціальні норми. Знято такий критерій для отримання виплат, як успадковане майно. Останнє рішення, що прийняли в грудні, стосується людей, які отримують допомогу по частковому безробіттю. Однак, є суттєва умова — три місяці потрібно платити єдиний соціальний внесок.

Змінилися також і правила подачі документів. Заяву можна подати лише поштою, або онлайн на офіційному сайті або в додатку «Дія». Управління соціального захисту припинили особисто приймати громадян.

— Це пов’язано з реформою децентралізації,- зазначила Марина Лазебна. – У територіальних громадах є спеціальні підрозділи, які повинні приймати заяви від людей. 

Анатолій НІКОЛАЄВ.