Посилені вимоги при призначенні субсидій

3 года назад 0

Доходи від депозитів і дивіденди від цінних паперів відтепер враховуватимуть при призначенні субсидій. Про це Кабінет Міністрів прийняв відповідну постанову на позачерговому засіданні 14 квітня.

Як інформує прес-служба Міністерства фінансів України, цією постановою уряд посилив адресність надання житлових субсидій для забезпечення державної соціальної підтримки населенню та здійснення заходів ефективного і раціонального використання бюджетних коштів.

Проектом пропонується: 

— переглянути підходи до врахування майнового стану, зокрема під час призначення житлових субсидій враховувати отримані доходи від депозитів, дивіденди від цінних паперів тощо; 

— скасувати діяльність та повноваження комісій, утворених місцевими органами влади, щодо прийняття рішення про призначення житлових субсидій в окремих випадках за наявності умов, за яких така субсидія не призначається; 

— посилити вимоги під час призначення житлових субсидій у частині здійснення одноразових вартісних покупок, наявності банківських депозитів, здійснення операцій з купівлі іноземної валюти, банківських металів, перетину кордону тощо.

Нагадаємо, Мінсоцполітики пропонує перевести всі субсидії в грошову форму. У такому разі громадяни, яким призначено житлову субсидію, зобов’язані щомісяця самостійно сплачувати вартість фактично спожитої ними послуги з урахуванням виплаченої їм готівкою житлової субсидії.

Анатолій НІКОЛАЄВ.