Сміттєсортувальний комплекс у Бериславі побудує “Левміськбуд”

3 года назад 0

Вартість робіт становитиме майже 24,5 млн грн.

Столичне ТОВ “Левміськбуд” виграло тендер на будівництво комплексу по сортуванню побутових відходів у Бериславі. Повідомлення про намір укласти з ним договір оприлюднено на порталі публічних закупівель “Прозорро”.

Замовником робіт виступив Департамент розвитку територій Херсонської облдержадміністрації. Участь у тендері взяли 6 підприємств з Херсонської, Донецької, Вінницької, Львівської областей та Києва. ТОВ “Левміськбуд” зголосилось побудувати комплекс майже за 24,5 млн грн, що приблизно лише на 250 тис. грн менше очікуваної вартості. Роботи мають бути завершені до кінця 2022 року.

Першим великим тендером на Херсонщині маловідомого у 2019 році ТОВ “Левміськбуд” стала реконструкція центральної площі в Каховці. Невдовзі після перемоги на торгах вона приступила до демонтажу старої плитки і призупинила всі роботи. Місцеві чиновники звинуватили компанію в зриві робіт. Натомість ТОВ “Левміськбуд” розірвало договір, заявивши про неприйнятні умови, які висунула їй Каховська міськрада і замовник робіт — місцеве комунальне підприємство. Зрештою, керівництво міста взагалі відмовилось від реконструкції і обмежилось недолугою заміною плитки в обхід тендерних процедур.

Про намір побудувати сміттєсортувальний комплекс у Бериславі вперше заявили наприкінці 2018 року. Міський голова Олександр Шаповалов не приховував, що свого часу дуже сподівався на будівництво давно і неодноразово анонсованого сміттєпереробного підприємства у Новій Каховці. А оскільки за більш ніж 10 років сусіди аж ніяк не просунулись у цьому питанні, бериславцям довелося думати як самим вирішувати сміттєву проблему. І зупинились на будівництві комплексу з сортування сміття.

За словами Шаповалова, схожі комплекси успішно працюють у Кременчузі, Дніпрі та на Вінничині. А ось на Херсонщині його побудують вперше.

Олег БАТУРІН.