Технологія безвідвального обробітку ґрунту дозволяє зекономити фермерам до 40% пального

3 года назад 0

Технологія безвідвальної обробки ґрунту(no-till) може заощадити час і гроші в порівнянні з традиційною обробкою ґрунту. Потенційні переваги no-till добре задокументовані — від поліпшення здоров'я ґрунту до скорочення щорічних витрат на пальне й робочу силу. Про це йдеться в Фермерському огляді світової преси за серпень на Kurkul.com. 

«Фермери, які практикують безперервну традиційну обробку ґрунту, використовують орієнтовно 50 л/га дизпалива в рік. Безперервна нульова обробка вимагає менш як 20 л/га. По всій країні ця різниця становить понад 1 млрд л дизельного палива в рік, зекономлених фермерами, що застосовують no-till», — підрахували експерти. 

Якщо фермер, який обробляє 400 га, перейде з традиційної обробки ґрунту на no-till, він заощадить 15 тис. л дизельного палива. Перехід із традиційної обробки ґрунту на сезонний no-till економить понад 25 л/га.

Поля, оброблювані за технологією no-till протягом декількох років, зазвичай мають вищу здатність для утримання вологи, ніж поля, оброблені звичайним способом. Це особливо цінно в районах, схильних до посухи, де нестача води є основною проблемою, пов'язаною з втратою врожаю. Застосування технології no-till також знижує ерозію ґрунту, підвищує біологічну активність і збільшує вміст органічної речовини в ґрунті.