У Херсонобленерго розповіли, кого будуть знеструмлювати з 19 лютого

6 лет назад 0

Не погасиш рахунки — тобі погасять світло: багатотисячні борги можуть призвести до відключення від електрики ряду комунальних піприємств Херсона.

Енергетики попередиди: Херсонські комунальні підприємства, що знову заборгували перед ПрАТ «Херсонобленерго» за використану електроенергію, 19.02.18 відключатимуть від світла. І наводять приклади, хто і скільки заборгував: 

  • Комунальне підприємство «Дніпровський» виконавчого комітету Херсонської міської ради – 382 842, 80 грн,
  • Житлово-комунальне підприємство ЖЕК №11 має заборгованість 299 225, 95 грн,
  • Комунальне підприємство «Таврійський» виконавчого комітету Херсонської міської ради – 129 062,75 грн,
  • Житлово-експлуатаційна контора №1 Суворовського району – 106 744,69 грн.,
  • Приватне підприємство «Виробничо-житловий центр «Аріадна» — 98 142, 82 грн.

— Через несплату за використану електроенергію відключеними від електропостачання залишаються ліфти та комунальне освітлення у будинках, які обслуговуються Товариством з обмеженою відповідальністю «Україна». Заборгованість склала 573 080, 42 грн, — пояснюють в енергопідприємстві.

 

Херсонобленерго переконую: про наявність заборгованості, при вимоги погашення та терміни та про можливість припинення електропостачання у разі несплати — уже в рамках чинного законодавства завчасно повідомлено керівництво комунальних підприємств, міського голову м. Херсон та начальника інспекції Держенергонагляду у Херсонській області. Оприлднвати цю іоформацію спонукає простий факт — якщо адміністрація підприжмств -бордників не вдиватиме заходів і обєкти опиняться неструмленими, в Обленерго розуміють: обурені містяни винними вважатимуть їх, як уже бувало не раз. Тому звкликають не чекати і почати діяти:

— У Товаристві сподіваються, що керівництво підприємств – боржників та міський голова не будуть пасивними та невідкладно знайдуть вихід із ситуації, що склалася і енергетикам не доведеться вживати крайніх заходів.

Серед об’єктів, які можуть постраждати через те, що адміністрація підприємств зайняла очікувальну позицію, а органи місцевого самоврядування намагаються стояти осторонь – це гуртожитки, в яких проживають родини з маленькими дітьми та літні люди. Одного дня без комунального освітлення залишаться під’їзди багатоповерхівок, що призведе до розбійних нападів та грабежів.

А винними в цій ситуації опиняться енергетики? Чому недоотримуючи кошти за вже надані послуги енергетики залишаються винними в очах споживачів? Чому слухняним споживачам доводиться страждати від тих, хто живе за принципом моя хата з краю?

«Херсонобленерго» закликає керівників комунальних підприємств та органи місцевого самоврядування знайти джерело фінансування, яке дозволить підприємствам своєчасно та у повному обсязі розраховуватися за спожиту електричну енергію, та в подальшому уникати її утворенню. У іншому випадку «Херсонобленерго» буде змушене вдатися до крайніх заходів та почати відключення об’єктів комунальних підприємств від електроенергії.

Звертається обленерго по допомогу і до мешканців тих будинків, які обслуговують підприємства- бордники з проанням не стояти осторонь, а проявити активну громадську позицію та спонукати адміністрацію цих КП виконати всі фінансові зобов’язання та перерахувати сплачені мешканцями будинків кошти за використану електроенергію енергопостачальнику.

фото —  Vse.rv.ua