Українські мільйонери, які декларують доходи

3 года назад 0

В Україні за попередніми результатами кампанії декларування налічується 8 451 особа зі статками понад 1 млн грн, у порівнянні з минулим роком їхня кількість зросла на 6%. Про це повідомляє пресслужба Державної податкової служби, повідомляє Экономическая правда.

Крім того, одна людина задекларувала статки понад 1 млрд. грн. – мешканець Києва.

Традиційно найбільша кількість мільйонерів обліковується у столиці України (3375 особи), Дніпропетровській (684 особи), Харківській (595 осіб) та Київській (540 осіб) областях.

На Херсонщині дохід, що перевищує один мільйон гривень, відобразила у своїх деклараціях 81 людина. Торік таких було лише 56.

Загалом мільйонерами задекларовано дохід у сумі 70,4 млрд. грн., податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) вони сплатять у сумі 1,6 млрд. грн., військового збору – 0,2 млрд. грн.

Найбільше сплатить мешканець Києва з доходів, отриманих за межами України, – майже 80 млн. грн., зокрема ПДФО – 66,5 млн. грн.

Понад 20 млн. грн. за результатами 2020 року сплатять до бюджету 12 осіб на загальну суму 418 млн. грн. – це 15% від загальної суми податкових зобов’язань (з урахуванням найбільшої суми).

За територіальністю половина таких громадян обліковуються у Києві, по дві особи – в Одеській та Київській областях, по одній особі – в Харківській та Львівській областях.

Усього за 2020 рік свої доходи задекларували майже 472 тис. громадян, що на рівні минулого року. Найбільше декларували у Запорізькій (51 тис. декларацій), Дніпропетровській (40 тис.) та Херсонської (37 тис.) областях.

Анатолій НІКОЛАЄВ.