Звернення щодо перерахунку пенсій військовим пенсіонерам підтримали депутати Херсонщини

6 лет назад 0

Під час сьогоднішнього пленарного засідання ХVІІ сесії Херсонської обласної ради VІІ скликання депутати говорили і про перерахунок пенсій військовим пенсіонерам.

Зважаючи на те, що тривалий час ігноруються вимоги українського законодавства стосовно соціальних гарантій гідного пенсійного забезпечення військових пенсіонерів, зокрема не здійснюється своєчасний перерахунок та виплата пенсій, Vasily Fedin закликав депутатів підтримати відповідне звернення до вищих органів влади.

У своєму зверненні депутат просить нардепів та чиновників вищого рівня підтримати відразу два пункти. По-перше, прийняти проект Постанови Верховної Ради України від 17.01.2018 № 7492. По-друге, прийняти рішення щодо створення умов для виконання у повному обсязі без обмежень Постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2017 № 704 щодо перерахунку та виплати з 01 січня 2018 року раніше призначених пенсій особам, звільненим з військової служби та деяким іншим особам та виплати раніше призначених пенсій пенсіонерам органів внутрішніх справ з 01 січня 2016 року згідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11.11.2015 № 988.

Звернення підтримали 46 депутатів із 55 присутніх.

Фото: прес-центру облради