1000 доларів за посвідку: подробиці справи з хабарем у ДМС Херсонщини

3 года назад 0

Як вже повідомляв «Новий день», вчора на хабарі затримали керівника відділу боротьби з нелегальною міграцією ДМС у Херсонській області. Сьогодні з’явилися деякі подробиці операції, яку здійснювали співробітники УСБУ зі слідчими ТУ ДБР у м. Мелітополі. На отриманні неправомірної вигоди погорів держслужбовець категорії «Б». 1000 доларів від громадянина Азербайджану він вимагав за допомогу в отриманні посвідки на тимчасове проживання на території України. Крім того, обіцяв не вживати заходів щодо примусового видворення нелегала. 

Затримали посадовця на вул. Перекопській, поряд з будівлею управління, де він працює. Під час взяття його на гарячому гроші чиновник викинув на землю.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 ККУ) та обрання йому запобіжного заходу. Якщо вину посадовця доведуть, йому світить до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Херсонська обласна прокуратура, оперативний супровід – УСБУ в Херсонській області.

Марина САВЧЕНКО.