Без грошей і харчів залишила стареньких крадійка на Херсонщині 

3 года назад 0

Не тільки без грошей, а навіть без харчів залишила нахабна злодійка родину стареньких на Херсонщині. У селищі Чаплинка жіночка з родини етнічних ромів в обідній час тинялася вулицею Таврійською, маючи на меті розжитися чужим добром. І тут помітила, що в одній хаті двері відчинені, а в дворі нікого. Вона нишком проскочила до чужого будинку, й всмак його обнишпорила. Забрала сім тисяч гривень, які господиня зберігала у «страшенно секретній криївці» — кишені шуби, що висіла у шафі. З тумбочки забрала пляшку коньяку й печиво, що пенсіонери тримали на випадок візиту якихось важливих гостей. Не погребувала зазирнути й до холодильника, повигрібавши  звідти чи не весь запас продуктів – масло, ковбасу, цукерки тощо. 

Зазирнувши по тому до однієї з кімнат, непрохана гостя побачила там господаря. Але нітрохи не знітилася – привіталася й пояснила, що зайшла попросити води. Чоловік її напоїв, і жінка швиденько покинула приміщення. Лише по тому подружжя виявило, що їх обікрали. Але телефонувати до поліції не стали – боялися «циганської помсти». Лише наступного дня родичка таки переконала їх подати заяву, що потерпілі й зробили. 

Для співробітників відділення № 3 Каховського райвідділу Національної поліції знайти крадійку було нескладно: за вдалим збігом обставин, вони в день скоєння злочину перебували на вулиці, і запам’ятали, як по ній начебто знічев’я тиняється молода жінка.

— У день подання заяви оперативники вже встановили особу й адресу жінки, котра могла обібрати пенсіонерське подружжя. Вдома в неї  вилучили той самий коньяк та печиво, пачку масла з чужого холодильника. А от з семи тисяч гривень, вкрадених у стареньких, відшукалося тільки дев’ятсот гривень, — розповів виконувач обов’язків сектору кримінальної поліції відділення № 3, старший лейтенант Максим Бандура. – Якби потерпілі повідомили про злочин одразу, шансів відшукати їх продукти та гроші без втрат було б значно більше. Тому ще раз звертаюся до земляків: не зволікайте із зверненням до поліції, якщо стали жертвами кримінальних посягань. Чим швидше поінформуєте про них правоохоронний орган, тим більше вірогідності, що злочин розкриють «гарячим слідом».

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.