Брати на Херсонщині десятки хат обікрали 

3 года назад 0

У селищі Любимівці Каховського району Херсонщини 80-річна одинока пенсіонерка перелякалася до напівсмерті. Адже помітила, як у її власному домі ніби нізвідки з’явилися та азартно нишпорять по шафах і ящиках двоє незнайомих хлопців. Жінка одразу ж набрала з мобільного телефону номер знайомої працівниці соціальної служби, котра допомагала їй по господарству. А та вислухала її й негайно зателефонувала дільничному інспектору поліції Олексію Нізкіх. Той без зволікань вирушив до оселі пенсіонерки, і дорогою побачив двох хлопців, котрі раніше вже попадалися на крадіжках. 

Зустрівши дільничного, один з них поспіхом намагався запхати щось під куртку. І під час огляду це «щось» виявилося шліфувальною машинкою. Хлопці, котрі виявилися рідними братами 15-ти та 19-річного віку, зізналися, що машинку викрали у  приватному будинку. Після крадіжки побачили, що в хаті одинокої пенсіонерки відкрити двері, й вирішили туди також зазирнути. Та коли бабця зняла тривогу, втекли, і якраз потрапили на очі спостережливому дільничному.

Капітан Олексій Нізкіх викликав слідчо-оперативну групу з відділення № 1 Каховського райвідділу Національної поліції. Її співробітники підозрюваних опитали, вилучили шліфувальну машинку та відпустили, оскільки підстав затримувати їх за дрібний злочин не мали. Але по тому злочинці дарма часу не витрачали: того ж дня, уже після спілкування з оперативниками, навідалися до іншої селянської хати, де виламали двері, та викрали п’ять тисяч гривень заощаджень господині. За кілька днів – знову залізли до приватного котеджу вже в самій Каховці, де привласнили мобільний телефон і жіночу біжутерію, переплутавши її із золотими прикрасами. Та на місці злочину спільники необачно залишили відбитки своїх пальців, по яким їх незабаром і «вирахували». 

У відділенні поліції № 1 зазначають, що невтомні братики надовго забезпечили роботою і слідчих, і суддів. Адже в них на рахунку тепер – понад два десятки крадіжок з будинків у Каховці та Любимівці!

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.