Директор інституту у епіцентрі скандалу на Херсонщині

3 года назад 0

У селі під Скадовськом – гучний скандал за участю високопосадовця. До садиби керівника місцевого держпідприємства, що спеціалізується на рисівництві, примчав «Фольскваген Амарок». З машини вискочив чоловік, котрий ні з того ні з сього заходився гамселити руками й ногами у ворота садиби, вигукуючи при цьому погрози – у тому рахунку убивством. Оскільки з будинку ніхто не вийшов (господарів на той час не було), візитер незабаром повернувся до «Фольксвагену», й поїхав собі. Про цю неприємну історію так ніхто й не дізнався б, але знайшовся її свідок – сусідка з будинку навпроти.

Коли директор дослідного господарства повернулася, та їй усе розповіла. Крім того, після нападу грабіжників, власниця котеджу встановила камери відеоспостереження, й вони зафіксували скандальну сцену. Тож переглянувши записи, жінка звернулася із заявою до Скадовського райвідділу Національної поліції. Де за фактом погрози вбивством порушили кримінальну справу.

Чоловік котрий влаштував шарварок під ворітьми чужого будинку, не якийсь там п’яничка-бузувір – цілий директор інституту, й кандидат наук. Він підтверджує, що приїздив за вказаною адресою, але спростовує закиди стосовно погрози вбивством. Такого, мовляв, не було. Втім, за будь-яких обставин, лава підсудних йому не загрожує. От якби він погрожував очі в очі, або ж оформив свої висловлювання у письмовому вигляді, і адресат це послання отримала, це був би склад злочину. А так — безадресні  вигуки залишаються «збуренням повітря». Тож кримінальне провадження, швидше за все, закриють за відсутністю складу злочину. Хоча пригода сама по собі поваги до керівника та науковця не додає. Директор інституту, котрий гамселить кулаками по воротах, і вигукує якісь нісенітниці на очах у здивованих очевидців – видовище, м’яко кажучи, дивне.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.