Доля зниклого херсонця Дмитра Капустіна залишається невідомою

3 года назад 0

22-річного Дмитра Капустіна, який у ніч на 21 листопада зник у Херсоні, досі не знайшли. Справа набула резонансу. Про деталі пошукової операції йшлося під час недавнього брифінгу в обласному главку поліції. Після зникнення хлопця розпочате кримінальне провадження за ст. 115 ККУ (вбивство). При ГУНП створено постійно діючу слідчо-оперативну групу з числа досвідчених фахівців. Справу заслуховували вже чотири рази, зокрема, й у присутності родичів зниклого. Опитано велику кількість людей, проведено низку слідчих дій. Правоохоронці ретельно вивчили записи з більш як п’ятдесяти вуличних відеокамер, розташованих у центрі   Херсона. Кілька з них зафіксували пересування Дмитра тієї ночі, але не більше того. 

-Ми бачимо його рух по центральній частині міста. Щоб хтось за ним йшов, переслідував, такого немає. Він сам був, —  розповів начальник ГУНП в Херсонській області Олександр Прокудін.

Разом з тим, відомо, що оперативники знайшли в ломбарді телефон Дмитра і вийшли на слід тих, хто його здав. У цих людей також знайшли банківську картку зниклого, якою ті встигли розрахуватися в супермаркеті, куртку та паспорт Дмитра Капустіна. Встановлено, що незадовго до свого зникнення хлопець з даними особами спілкувався. Але доказів їхньої причетності до зникнення Дмитра чи злочину, жертвою якого він міг стати,   у поліції немає. Ці люди фігурують у справі про крадіжку.  

-Вони розуміли, що той мобільний телефон, який вони здали в ломбард, і та картка, якої вони розраховувалися в супермаркеті, належать потерпілому. Тому відкрите окреме кримінальне провадження за фактом крадіжки цих речей. І в рамках цього кримінального провадження буде вирішуватися питання про притягнення до кримінальної відповідальності. Це окрема історія, вони відпрацьовані, ці особи, і зараз ми не можемо цього сказати, що вони мають причетність до насильницького якогось злочину відносно зниклого, — зазначив заступник начальника ГУНП в Херсонській області – начальник слідчого управління Микола Вербицький.

Пошуки Дмитра Капустіна не припиняються. Нагадуємо орієнтування з прикметами зниклого. 

на вигляд  — 20-25 років, зріст 170-175см, худорлявої статури, волосся середньої довжини, обличчя овальне. 

Був одягнений: темно-сірі брюки, чорна куртка, чорні кросівки з літерою «N».

Особливі прикмети: має татуювання на лівій руці у вигляді лісу та гір.

Якщо ви володієте будь-якою інформацією щодо місцезнаходження Дмитра, в поліції просять звернутися за номерами: (095) 278-71-82; (0552) 22-35-67; (0552) 22-98-87; (0552) 22-38-21 або 102.

Марина САВЧЕНКО.