Херсонці на гачку банківських аферистів

3 года назад 0

Практично щодня херсонська поліція повідомляє про те, що якісь невідомі громадяни, представившись банківськими працівниками, вивуджують за допомогою телефонного дзвінка у людей реквізити їх банківських карт.

 В результаті безтурботні херсонці повідомляють цим "ноунеймам" цінну конфіденційну інформацію, після чого цілком закономірно позбавляються солідних сум. Кожного разу правоохоронці намагаються знайти таких "банківських" шахраїв, але на перевірку ця справа — далеко не з найпростіших.

Днями черговий "улов" аферисти отримали за рахунок двох мешканок обласного центру, які через свою неуважність втратили в сумі одразу 46 тисяч гривень.

Як повідомляє відділ комунікацій поліції Херсонської області, 39-річна херсонка втратила понад 26 тисяч гривень заощаджень, надавши дані своєї картки шахраям. Жінці на мобільний зателефонувала невідома, представившись співробітником одного з банків, яка під приводом змінення ліміту по картці заволоділа грошовими коштами.

Також у Дніпровське відділення поліції звернулась 31-річна мешканка обласного центру, якій зателефонувала невідома особа. Вона представилась працівником служби безпеки банку. Під приводом блокування картки шахрайка дізналась її реквізити, після чого з рахунку зникли 20 тисяч гривень заявниці.

Кожного разу при цих повідомленнях неодмінно виникає питання — як же насправді можна бути настільки довірливим і надавати “інформацію з кількома нулями” в буквальному сенсі цього слова будь-кому?