Херсонець засуджений на 6 років ув’язнення за угон, грабіж, шахрайства та крадіжки з квартир

5 лет назад 0

На рахунку 49-річного жителя Херсона 10 злочинів, скоєних упродовж півроку. Це крадіжки з квартир, угон мопеду, шахрайства та вуличний грабіж. У квартири потерпілих зловмисник проникав через відчинені вікна. Забирав телевізори, планшети, мобільні телефони, гроші та золоті прикраси. Також його жертвою стала знайома дівчина, у якої він попросив мобільний телефон подзвонити, після чого втік і здав телефон у ломбард. Так само він ошукав і паркувальника, у якого попросив мопед, щоб зробити одне коло, після чого поїхав геть на чужому мопеді. А грабіж зловмисник скоїв у парку, коли підбіг ззаду до потерпілого, схопив за шию та вирвав з рук мобільний телефон. Загалом, своїми діями чоловік наніс потерпілим матеріальні збитки на суму понад 70 тисяч гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Усі речі потерпілих зловмисник продав, а гроші витратив на власні потреби. Чоловік виявився чотири рази судимим за майнові злочини. Працівники поліції знайшли та вилучили частину майна заявників.

За усіма фактами були відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.185 КК України «Крадіжка», ч.2 ст.186 КК України «Грабіж», ч.2 ст.190 КК України «Шахрайство» та ч.2 ст.289 КК України «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Суд визнав чоловіка винним у всіх епізодах його злочинної діяльності та призначив покарання у вигляді 6 років позбавлення волі.