Херсонська вчителька рідну школу обікрала

3 года назад 0

У Херсоні на лаві підсудних опинилася вчителька, котра…обікрала навчальний заклад, де й працювала. До загальноосвітньої школи № 4 обласного центру її прийняли викладачкою біології. І як така, вона підписала договір повної матеріальної відповідальності за начиння предметного кабінету № 307. Однак договір не завадив педагогу почати планомірне розграбування власного є робочого місця.

Впродовж трьох місяців вона крадькома виносила звідти цінності, викравши вісім ноутбуків «Леново» та проектор, які всі разом коштували близько восьмидесяти тисяч гривень (!). Чи то зловмисниця вважала, що у школі їй недоплачували, й таким чином «добирала» доходи, чи то в неї були інші мотиви, але фінал однаковий: у ЗОШ-4 зрештою крадіжку виявили, й «дали хід справі».

Розшукати злодійку з учительським дипломом будо досить просто, оскільки слідів стороннього проникнення до кабінету біології не виявили, а доступ до нього у позаурочний час мали всього кілька осіб. Тож електроніка, що нею мали користуватися діти для засвоєння навчального матеріалу, до школи повернулася, а от нечисту на руку вчительку звідси, навпаки, «попросили». З огляду на розкаяння, відшкодування збитків та відсутність попередніх судимостей Херсонський міський суд визначив педагогу покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з річним випробувальним терміном. А вирок вона зустріла вже безробітною.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.