Херсонські поліцейські вилучили немовля у матері-п’яниці (ФОТО)

6 лет назад 0

До херсонської поліції надійшло повідомлення від небайдужих громадян, які розповіли, що у гуртожитку в мікрорайоні «Острів» проживає жінка, яка часто буває у стані алкогольного сп’яніння та зовсім не доглядає за своїм немовлям. За адресою проживання жінки виїхали працівники ювенальної превенції Корабельного відділення поліції спільно зі службою у справах дітей. Вони перевірили умови проживання дитини у цій неблагонадійній родині. Результати перевірки шокували.

У кімнаті гуртожитку нетвереза жінка тримала на руках 4-місячну донечку. Немовля було роздягнуте та голодне. В помешканні був безлад, все вказувало на те, що там місяцями не прибирали. Відчувався запах горілки, всюди розкидані речі, про гігієну жінка, мабуть, не мала уявлення.

34-річна господарка не очікувала на візит поліцейських та служби у справах дітей. Тому, за її словами, не встигла прибрати. Жінка ніде не працює, веде антисоціальний спосіб життя. Вона пояснила, що не в змові виховувати доньку і попросила забрати її у кращі умови.

У зв’язку з жахливими умовами проживання дитини та загрози її здоров’ю через недогляд, поліцейські та працівники служби у справах дітей прийняли рішення забрати дівчинку від горе-матері. Немовля направили у дитяче відділення лікарні для перевірки стану здоров’я. Звісно, такий захід – крайній, але у цій ситуації він був необхідний.

Як повідомив начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослав Шанько, з початку року інспектори ювенальної превенції задокументували майже 400 фактів неналежного виконання батьками обов’язків щодо виховання дітей.

У відношенні матері поліцейські склали адміністративний протокол за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей». Наразі вирішується питання про позбавлення жінки батьківських прав.