Херсонського браконьєра і вдома відшукали

3 года назад 0

Ганяли браконьєрів по плавнях співробітники Херсонського рибоохоронного патруля. Наздогнати їх не наздогнали, але відповідальності не уник принаймні один з них. Вчора, 13 квітня, у пониззі Дніпра двоє нелегальних рибалок виставили дві сітки в озері Чучужному, яке є природним нерестовищем. Патрульні перестріли їх, коли спільники вже збиралися знімати ці знаряддя лову (у них потрапила понад сотня таранин, судаків, лящів та карасів) за допомогою весельного дюралевого човна. Та щойно вони побачили охоронців природних багатств, як дременули від них у зарості комишу, кинувши напризволяще і човен, і свої трофеї. 

Шукали їх з поліцією, але втікачі заховалися у неозорих плавнях так, що їх не знайшли. От тільки хтось із рибінспекторів устиг зафіксувати обличчя природо губів на камеру свого мобільного телефону. І під час перегляду запису з’ясувалося, що один із любителів дармової рибки уже попадався на браконьєрстві, тож його особисті дані є в матеріалах адміністративних проваджень. Знайшовши ці відомості, патрульні приїхали до нього додому, і таки склали протокол.

Заступник начальника Херсонського рибоохоронного патруля Григорій Базенко каже, що від підпису протоколу 35-річний херсонець відмовився. Але це йому не допоможе: доказом його причетності до винищення риби, яка прийшла на нерест, є той же відеозапис. Та й патрульні його впізнали. Тож якщо особу другого співучасника подій на Чучужному не встановлять,мешканцю обласного центру доведеться самотужки сплатити не тільки штраф за незаконне використання сіток. А ще й відшкодувати вартість збитків, завданих навколишньому середовищу – 17 тисяч 230 гривень.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.   

Фото надане Херсонським рибоохоронним патрулем.  

На знімку: риба, винищена на озері Чучужному.